سجاد رسولی

مقالات رشته تغذیه

سجاد رسولی

مقالات رشته تغذیه

دانشجوی علوم تغذیه و رژیم شناسی

بایگانی

مقاله 3: تغذیه سالم از نگاه قرآن

جمعه, ۲ آبان ۱۳۹۳، ۱۲:۳۳ ق.ظ
مشخصات مقاله

عنوان نشریه:
  مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان :فروردین و اردیبهشت 1393، دوره 22، شماره 90; از صفحه 97 تا صفحه 109
 
عنوان مقاله:  تغذیه سالم از نگاه قرآن
 
 
نویسندگان:  غفاری فرزانه*
 
* تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده طب سنتی
 
چکیده: 

زمینه و هدف: دین اسلام همواره بر بهداشت جسم و جان تاکید فراوان دارد. در رابطه با تغذیه سالم که گامی مهم برای نیل به سلامت جسم و جان بشمار می آید، رهنمودها و آموخته های متعددی در قرآن ارایه گردیده است. یکی از آیه های شاخص در این رابطه عبارت است از: «و ننزل من القرآن ما هو شفاء و رحمه للمومنین». در این مطالعه به بررسی پاره ای از رهنمودهای قرآنی در زمینه بهداشت تغذیه پرداخته ایم.
روش بررسی: این تحقیق از نوع مقاله مروری و بر اساس مطالعه کتابخانه ای و بررسی متون است که با تعمق برگزیده ای از آیات قرآنی و احادیث معتبر معصومین علیهم السلام و مطالعه برخی تفاسیر قرآنی مهم و کتابهایی در شرح احادیث و نیز با الهام گیری از آموخته های حکیمان تمدن اسلامی به رهنمودهایی در امر تغذیه سالم دست یافته ایم. مطالب به دست آمده به
5 محور اصلی تقسیم شده اند.
یافته ها: از نگاه قرآن سلامت تغذیه با امور معنوی و جهان بینی توحیدی در ارتباط است. برخی توصیه های قرآنی در امر سلامت و بهداشت تغذیه عبارتند از: توصیه به خوردنی های حلال و طیب و پیروی نکردن از امیال شیطانی: «یا ایها الناس کلوا مما فی الارض حلالا طیبا و لاتتبعوا خطوات الشیطان»؛ توصیه به پرهیز از خوردنی های حرام: «انما حرم علیکم المیته و الدم و لحم الخنزیر و ما اهل لغیر الله»؛ توصیه به توجه نمودن به نوع تغذیه و تفکر در ساختار کیفی آن: «فلینظر الانسان الی طعامه» و نیز ساختار کمی آن: «کلوا و اشربوا و لاتسرفوا»؛ توصیه به اهمیت دادن به روزه و بیان جایگاه آن در امر بهداشت تغذیه: «ان تصوموا خیر لکم»؛ توصیه به ورزش و ارتباط آن با تغذیه سالم: «هو الذی جعل لکم الارض ذلولا فامشوا فی مناکبهاو کلوا من رزقه» و مصادیق متعدد دیگر.
نتیجه گیری: بهداشت تغذیه در قرآن از جایگاه بالایی برخوردار است؛ چنانکه رسول اکرم (ص) و ائمه معصومین (علیهم السلام) و دیگر حکمای اسلامی که تحت تاثیر آموزه های اسلام در امر بهداشت به طور عام و بهداشت تغذیه به طور خاص بوده اند، توصیه های ارزشمندی در این رابطه داشته اند. از رهنمودهای بسیار ارزنده قرآن در امر بهداشت تغذیه، استفاده و بهره مندی از روزی های حلال و طیب و پرهیز از روزی های حرام و خبیث است که پایبندی به آن انسان را در مسیر توحیدی قرار می دهد.

 

برای دانلود این مقاله به ادامه مطلب مراجعه کنید

 

منبع: www.sid.ir

دریافت
حجم: 198 کیلوبایت
توضیحات: تغذیه سالم از نگاه قرآن

 

اشتراک گذاری این مطلب

این صفحه را به اشتراک بگذارید
  • سجاد رسولی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی